Islak Hacim Zemin ve Duvar Kaplamaları Temizliği
Zemin ve duvar kaplamalarınızı düzenli olarak temizleyiniz, Bu temizlik, belirli aralıklarda yapılan genel temizlikten daha hijyenik ve az maliyetlidir.
Dozaj talimatlarına her zaman dikkatlice uyunuz.
Zemine zarar vermesini engellemek için yere dökülen yağı/gres yağını hemen siliniz.
Esnek zeminler, solvent kullanılırsa zarar görür.
Siyah lastik tekerlekler ve lastikli ayaklar, zemin kaplamasının renginin değişmesine neden olabilir. Bütün sandalye ve masa ayaklarında kaliteli zemin koruyucularının olması gerekir. Keçe altlıklar, ticari iç mekanlarda tavsiye edilmemektedir. Sert plastik tercih edilir.
Açık renkli zemin kaplamaları daha sık temizlenmelidir.
Zemin Bakımı
Günlük/Haftalık Temizlik: Nötr deterjanla (6/8 pH) ıslak fırçalamadır.
Aylık Temizlik: Alkalin deterjanla (8/10 pH) ıslak fırçalamadır. (kısa kıllı). Zaman zaman dezenfektan, yağ giderici ve/veya kireç çözücü malzemeler kullanmak gerekebilir. Ardından temiz suyla durulayınız.
Buharlı Temizlik: Buharlı temizlik, uygun bir temizleme yöntemidir. İdeal olarak, bölgeye bir temizlik malzemesi spreyi ile püskürtme yapınız, kirin çözülmesi için on dakika bekleyiniz, ardından buharlı temizlik ekipmanını kullanarak temizleyiniz. Gerekirse, temiz suyla durulayınız.
Duvarların Bakımı
Günlük/Haftalık Temizlik: Bir sünger ve temiz suyla basitçe siliniz. Yumuşak kıllı bir fırça da kullanılabilir.
Uyarı: Aşındırıcı ped kullanmayınız.
Aylık Temizlik: Bir fırçayla (yumuşak kıllı) ve ılık suda seyreltilmiş nötr deterjanla (6-8 pH) temizleyin. Temiz suyla durulayın. Ayrıca, daha yüksek konsantrasyonda, suda seyreltilerek kullanılabilecek bir deterjan kullanılarak zaman zaman genel bir temizlik yapılmasını ve ardından temiz suyla durulanmasını tavsiye ederiz.
Sakız, tentürdiyot ve balmumu lekelerine derhal müdahale ediniz. Temiz bir beze az miktarda 90°alkol döküp lekenin yayılmasını önlemek için hafifçe vurunuz, gerekirse işlemi tekrarlayınız. Lekeleri çıkardıktan sonra daima temiz suyla iyice durulayınız.