MDF Zemin Kaplama
MDF ZEMİN KAPLAMA MALZEMELERİ
Üretiminde lif-yonga odunu, kereste endüstrisi atıkları, soyma kaplama artık silindiri, kesme kaplama artık tahtası, soyma ve kesme artık kaplamaları, çeşitli odun işleyen fabrika atıkları ve levha üretimi için gerekli lif uzunluğuna sahip bitkisel artıklar kullanılabilmektedir. MDF'nin açılımı "medium density fiberboar" dur.
MDF düzgün yüzeyli, üzeri kaplanabilen, baskı yapılabilen, boyanabilen ve ağaç işleyen makinelerle masif odun gibi işlenebilen bir malzemedir. Uygun kalınlıkta üretilebilmesi, makine ile işlenmeye elverişli olması ve sağlamlığı nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır.
Önerilen makale: Duvar koruma bariyeri ve hastane duvar koruma bariyeri hakkında bilgi almak için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
MDF'NİN ÖZELLİKLERİ
Makinede işlenmesi kolaydır.
Büyük boyutlarda üretilebilir.
Her iki yüzeyi de zımparalanmıştır.
Herhangi bir yerinde budak, çatlak, kıymık gibi özürler görülmez.
Her noktası aynı yoğunluktadır.
Hemen her çeşit lake, vernik, boya vb. kabul eder.
Ahşap kaplama, pvc, kağıt, melamin gibi malzemelerle kaplanabilir.
Esnektir, yuvarlak kesitli köşelerde kullanılabilir.
Yağ, asit, vb. maddelerden etkilenmez.
Doğal ahşaba göre daha ucuzdur.
MDF TEMİZLİK VE BAKIM
Vakumlama ve ıslak ve kuru paspaslama ile temizlenebilir.
MDF KULLANIM ALANLARI
MDF’nin kullanım alanı oldukça geniştir. Zemin kaplaması olarak kullanılmasının yanında; masa, kapı panelleri, profil yüzeyli çekmece alınları gibi parçaların üretilmesinde kullanılmaktadır. Son derece düzgün ve homojen bir yüzeye sahip olan MDF gerek boyamada, gerekse dekoratif folyo veya ahşap kaplamada çok iyi bir taban oluşturmaktadır. Ayrıca tavanlar, kapı kasaları, kapılar, trabzanlar, gömme dolap, kapak, gövde ve arkalıkları, büro masaları, mutfak ve banyo dolaplarında da kullanılmaktadır.